Målsætninger

"Powering a Greener Future" er vores bæredygtighedsprogram for Europa og Afrika. Det omfatter 8 konkrete målsætninger, som vi vil indfri senest i 2030.

Som hjælp til at nå de nye mål i EU's batteriforordning øger vi vores fokus på indsamling af brugte batterier:

  • Vi hjælper med at indsamle yderligere 100 mio. brugte batterier gennem målrettede forbrugerkampagner
  • Vi anvender genvundne materialer til batterimærkater og 100 % plastfri emballage til alkaliske batterier
  • Vi oplyser 200.000 elever og studerende om bæredygtighed og indsamling (af batterier)

Som brancheførende inden for børnesikker teknologi leverer vi litium-knapcellebatterier i dobbelt blisterpakning med advarselsmærkater på batteriet og Bitrex® specialcoating.

  • Alle relevante litium-knapcellebatterier er belagt med et bitterstof og sælges i børnesikker emballage

Som en del af vores opsøgende arbejde og engagement med interessenter er vi forpligtet til:

  • Regelmæssigt at redegøre for vores status for "Powering a Greener Future"

Vores løbende indsats for at fremstille batterier, der holder længere, omfatter også at reducere vores CO2-udledning ved at:

  • Gøre hele vores sortiment af batterier 15 % mere energieffektive.

Duracell har to konkrete mål for sine produktions- og emballeringsafdelinger i Belgien:

  • Nul affald til deponi
  • 100 % vandgenopfyldning

INTERESSENTER OG VÆSENTLIGHED

Hvert år inviterer vi interessenter til at deltage i vores årlige væsentlighedsundersøgelse. Vi ønsker at få indblik i, hvilke områder der er væsentlige for vores medarbejdere, kunder, leverandører, lovgivere, ngo'er og sammenslutninger. Svarene fra denne undersøgelse bruger vi til at prioritere investeringen af vores tid, penge og energi for at sikre en bæredygtig fremtid for vores virksomhed i Europa og Afrika, vores samarbejdspartnere og interessenter i bred forstand.

De 3 væsentligste udfordringer fra væsentlighedsundersøgelsen 2025 var:

  1. Genvinding af batterier og håndtering af batteriaffald – indsamling og genvinding af batterier og emballagematerialer ved at anvende genvindelig og genvundet emballage samt finde nye måder at tilvejebringe en fuld cirkulær økonomimodel for batterier på.
  2. Klimaforandringer – global opvarmning som følge af udledning af drivhusgasser, især CO2, som resulterer i voldsomme vejrforhold, højere energi- og råstofpriser og øget lovregulering.
  3. Produktkvalitet, -levetid og -sikkerhed – vi leverer batterier af den højeste kvalitet og med længste varighed baseret på løbende forbedringer.

Her er nogle flere motiverende begivenheder sammen med interessenter:

Fabrikschef Wim Vanaelten modtog Fremtidens Factory Awards 2025-2028 for Duracell produktionsanlæg til alkaliske batterier i Aarschot og pakke- og distributionscentret i Heist-op-den-Berg. Priserne blev overrakt af Jolyce Demely, General Manager for Agoria Flanders
februar 2025
Duracells ledelsesteam for Europa og Afrika på besøg hos Batrec i Schweiz
Juli 2024
Interessentbesøg fra Corepile på vores fabrik i Aarschot
'April 2024
Gruppebillede af Duracells ledelsesteam fra vores Global Technical Organisation efter et besøg i Europa-Parlamentet
Marts 2024
Kathleen Van Brempt, MEP, på besøg på vores fabrik i Aarschot
Januar 2024
Officiel idriftsættelse af solpanelanlæg på taget af vores emballeringscenter i Heist-op-den-Berg sammen med Michael Adler, USA's ambassadør i Belgien, Johan Van Overveldt, formand for Europa-Parlamentets budgetudvalg, og borgmester Jan Moons
'September 2023

EU'S BATTERIFORORDNING

Hvad er EU's batteriforordning?

Den nye batteriforordning (EU) 2023/1542 er en grundsten i EU's grønne pagt, og den trådte i kraft i august 2023 med en tidsramme for faseinddelt gennemførelse. Forordningen har til formål at fremme en bæredygtig cirkulær økonomi. Den omfatter hele livscyklussen for batterier, som sælges i EU, lige fra indkøb af råmaterialer og udvikling til produktion, bortskaffelse og genvinding af batterier. Denne forordning er gældende for bærbare batterier til generel anvendelse og derfor også for Duracells sortiment.Få mere vide.

BÆREDYGTIGHED I PRAKSIS

Reducering af udledning

Gennem årene har vi sat tempoet op for at nå målene for vores dagsorden for bæredygtighed for Europa og Afrika. I september 2023 færdiggjorde vi installationen af mere end 8.000 solpaneler på vores emballerings- og logistikcenter i Heist-op-den-Berg i Belgien. Sideløbende med flere andre tiltag udleder vi nu ca. 80 % mindre CO2 på vores anlæg i Europa sammenlignet med 2014.

Genvinding og mindre affald til deponi

Vi har desuden mindsket mængden af plastemballage til alkaliske batterier fra mere end 200 t (i 2020) til forventet 13 t (i 2025). Al papemballage er fremstillet af genvundne materialer. Andre råmaterialer, som f.eks. stål, mangan eller zink, er genvundet til forskellige formål.

Derudover er vi stolte over at have det skandinaviske Svanemærke, som er et af verdens skrappeste miljømærker at blive godkendt til, for vores Plus-batterier (AAA og AA) og Optimum-batterier (AAA og AA) fremstillet i Belgien samt for vores 9V Plus-specialbatterier.

Samarbejde med European Academy of Paediatrics

I 2023 indgik vi samarbejde med European Academy of Paediatrics (EAP) om en flerårig aftale. Et af vores fælles målsætninger er at oplyse forældre og sundhedspersoner om farerne ved at sluge batterier. Vi har desuden lavet en video og infografik til forældre og sundhedspersoner. Derudover har vi deltaget i forskellige lokale oplysningskampagner i Europa og Sydafrika. Vores samarbejde blev senest forlænget til 2027. Få mere at vide. * Få mere vide.

Sammen med European Academy of Peediatrics har vi lanceret #PowerSafely-kampagnen for at informere forældre og sundhedspersonale om risikoen ved batteriindtagelse og relaterede forebyggende foranstaltninger. Nedenfor finder du en infografik for hver målgruppe, oversat til 15 europæiske sprog.